Njihov debi singl “Kraj” bio je i hit nedelje Radija 202 a sada se vraćaju s pesmom i spotom na engleskom jeziku. Slušajte “Your Fire”.

Numera “Your Fire”, kako kažu, ima zajedničke crte s pesmom “Kraj” u pogledu ljubavne teme koja dominira, srčanog izvođenja i iskrene emocije koja ih je vodila. Nova pesma je ipak malo vatrenija.

“Sve smo konzumirali, dodali malo ljubavi prema džezu i progresivu, i zakuvali bubnjarom Lazarom Avdićem, dečkom mlađe generacije, koji je ispratio sav taj rock na svoj način drum sekvencama”, kažu iz benda.

Povratak roka u Kragujevac

Fraktal je bend kragujevačkih muzičara. Na kaldrmi i uz zvuke Smaka, Debele Nensi, Istok Iza, starih Osvajača, takoreći zlatnog doba šumadijskog roka, stasali su Petar Radivojević, solo gitara Točkove škole, Ivan Ristić, bas gitara i Aleksandra Rikanović, vokal.

Fraktalu je u stvaranju osnovna ideja vodilja ljubav bez granica prema muzici i šumadijskom roku.

“Hoćemo da vratimo rok u Kragujevac i rok iz Kragujevca pošaljemo u region i svet!”, kažu oni.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.