November 19, 2019

Gile i Magic Bush najavljuju “Retko svirane pesme”

Foto: Teodor Lazarev

Simbolično, “Svečanim belim košuljama”, Srđan Gojković Gile i Magic Bush najavljuju album “Retko svirane pesme”. Svoje live izdanje promovisaće u sredu, 20. novembra, u Sprat baru (Cetinjska 15) sa početkom u 13h.

Na jedinstvenom koncertu koji su Gile & Magic Bush održali u Domu omladine Beograda u martu 2018. godine izvedene su pesme Električnog orgazma koje nisu izvođene uživo. Ili jesu, ali vrlo retko.

Zahvaljujući izdavačkoj kući Odličan hrčak i SOKOJ-u, koji je ovu ideju podržao, live verzije pesama kojih je publika bila željna ostaće ovekovečene na albumu “Retko svirane pesme”. 

Iako nije praksa da prvi singl bude pesma koja zatvara album, ova verzija “Svečanih belih košulja” sublimira emocije koje su se preplitale među članovima benda i brojnom publikom na koncertu, te su se od 21 numere sa “Retko sviranih pesama” Gile & Magic Bush opredelili baš za nju. 

Na live izdanju “Retko svirane pesme” pored pesama Električnog orgazma nalaze se i kompozicije iz Giletove solo karijere, pesme koje je radio za filmove “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, kao i ostvarenja proizišla iz saradnje sa Vladom Divljanom, kojem je album i posvećen.

“Retko svirane pesme” dostupne su na CD-u i na digitalnim platformama, a naći će se i na vinilu početkom sledeće godine.

Foto: Teodor Lazarev