February 16, 2020

GIPSY KINGS BY ANDRÉ REYES Kraljevi romske rapsodije stižu u Sava Centar!

Foto: Promo

André Reyes s desetočlanim bendom izvešće najveće hitove iz Gipsy Kings muzičkog kataloga 19. februara u beogradskom Sava Centru!

Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenco umetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali izuzetno cenjeni muzičari i traženi u celom svetu. To je francuska grupa čiji članovi su španskog porekla te pevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenco, pop i druge slične muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

“Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 nedelja na top listama te im je to donelo veliku popularnost širom Europe, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dve zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa. 
 
Osnivaču grupe, Andréu Reyesu kao gitaristi i pevaču pridružili su se cenjeni muzičarii kao što su Mario Reyes i Chico Castillo te zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples.

Foto: Promo

Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom sveta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesat će vas i uz svetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi druge! 

Danas je, s više od 60 miliona prodatih nosača zvukova širom sveta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih predstavnika amenco rumbe.
 
Ulaznice po ceni od 2900, 3300, 3600 i 3900 dinara su u prodaji preko tickets.rs kao i na blagajni dvorane Sava Centra.

Foto: Promo