Feđa Štukan, sarajevski glumac, pilot i pisac, gost je treće emisije podcasta “Šetnja između redova“. Fokus intervjua je njegov roman “Blank” koji je na srpskom tržištu objavila izdavačka kuća “Čigoja štampa”.

Glumca Feđu Štukana naša publika zavolela je kao Bubona u seriji “Klan”, a film ili seriju o njegovom uzbudljivom životu želi da snimi Bred Pit. Glumio je sa Tomom Hardijem, Garijem Oldmanom i Benisiom del Torom u ostvarenjima Terensa Malika, Ridlija Skota i Sema Mendesa. Najsvežije Štukanovo pojavljivanje u srpskoj kinematografiji je uloga Kolja u ekranizaciji romana Bore Stankovića “Nečista krv – Greh predaka”. Za ovu ulogu glumac je dobio dobio specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Štukanov autobiografski roman “Blank” bi se s pravom mogao svrstati i među istorijske udžbenike. Napisan je na nagovor Anđeline Džoli i Breda Pita kao moguća građa za igrani film. Od snajperiste u specijalnim jedinicama u ratu, beskućnika i heroinskog ovisnika u miru, pa sve do reflektora holivudske “A” produkcije. Priča o životu i smrti, politici i veri, mržnji i ljubavi.

Podcast “Šetnja između redova” u produkciji izdavačke kuće Čigoja štampa nastao sa željom da se čitalačka publika upozna sa savremenim autorima koji stvaraju na području Balkana. Fokus razgovora biće sveži naslovi stvaraoca, ali i njihov život, stavovi, ideje, kao i prethodno objavljena dela.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
11
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.