December 6, 2021

Glumac Feđa Štukan gost novog podcasta “Šetnja između redova”

Feđa Štukan, sarajevski glumac, pilot i pisac, gost je treće emisije podcasta “Šetnja između redova“. Fokus intervjua je njegov roman “Blank” koji je na srpskom tržištu objavila izdavačka kuća “Čigoja štampa”.

Glumca Feđu Štukana naša publika zavolela je kao Bubona u seriji “Klan”, a film ili seriju o njegovom uzbudljivom životu želi da snimi Bred Pit. Glumio je sa Tomom Hardijem, Garijem Oldmanom i Benisiom del Torom u ostvarenjima Terensa Malika, Ridlija Skota i Sema Mendesa. Najsvežije Štukanovo pojavljivanje u srpskoj kinematografiji je uloga Kolja u ekranizaciji romana Bore Stankovića “Nečista krv – Greh predaka”. Za ovu ulogu glumac je dobio dobio specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Štukanov autobiografski roman “Blank” bi se s pravom mogao svrstati i među istorijske udžbenike. Napisan je na nagovor Anđeline Džoli i Breda Pita kao moguća građa za igrani film. Od snajperiste u specijalnim jedinicama u ratu, beskućnika i heroinskog ovisnika u miru, pa sve do reflektora holivudske “A” produkcije. Priča o životu i smrti, politici i veri, mržnji i ljubavi.

Podcast “Šetnja između redova” u produkciji izdavačke kuće Čigoja štampa nastao sa željom da se čitalačka publika upozna sa savremenim autorima koji stvaraju na području Balkana. Fokus razgovora biće sveži naslovi stvaraoca, ali i njihov život, stavovi, ideje, kao i prethodno objavljena dela.