Gitarista, pevač i kompozitor Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novi singl u kome gostuje poznati glumac Srđan Timarov.

Reč je o pesmi “Miholjdan” koja je objavljena na istoimeni praznik.

Filmičnu kompoziciju upotpunjuje glumac Srđan Timarov kao narator.


Pročitajte još:

Acart objavio singl inspirisan Perom Detlićem

Acart i Sashka Janx objavili duet (VIDEO)


“Na ovom singlu sam počeo da radim prošle godine u otprilike ovo doba, što je i jedan od povoda za naziv. Tekst sam pisao u jakom emotivnom naboju, izdrodilo se mnogo reči, i shvatam da bi pesma trajala 10 minuta ako bi sve bilo pevano. Na pamet mi pada da bi dobar deo teksta mogao da se donese naracijom/recitovanjem uz snažnu muzičku potporu i da bi kombinacija tih elemenata sjajno prenela emocije koje je ova pesma u meni, kao autoru, probudila. U potrazi za nekim ko bi mogao da prenese ovaj tekst, preko kolege upoznajem Srđana sa kojim lako dogovaram saradnju na obostrano zadovoljstvo. Srđanova boja glasa, dikcija, posvećenost i profesionalizam su doprinele da ova kompozicija zazvuči baš onako kako sam želeo i zamišljao”, rekao je Acart.

Acart trenutno snima album “Homo Ludens” na kome će se naći predhodno objavljene pesme “Oj, vrbo”, “Lament”, “Kona”, “Nuklearni detlić” i “Miholjdan”.

Producent je Petar Rudić iz studija „Destilerija”, a izdavač Kontra.

Foto:


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.