Gitarista, pevač i kompozitor Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novi singl u kome gostuje poznati glumac Srđan Timarov.

Reč je o pesmi “Miholjdan” koja je objavljena na istoimeni praznik.

Filmičnu kompoziciju upotpunjuje glumac Srđan Timarov kao narator.


Pročitajte još:

Acart objavio singl inspirisan Perom Detlićem

Acart i Sashka Janx objavili duet (VIDEO)


“Na ovom singlu sam počeo da radim prošle godine u otprilike ovo doba, što je i jedan od povoda za naziv. Tekst sam pisao u jakom emotivnom naboju, izdrodilo se mnogo reči, i shvatam da bi pesma trajala 10 minuta ako bi sve bilo pevano. Na pamet mi pada da bi dobar deo teksta mogao da se donese naracijom/recitovanjem uz snažnu muzičku potporu i da bi kombinacija tih elemenata sjajno prenela emocije koje je ova pesma u meni, kao autoru, probudila. U potrazi za nekim ko bi mogao da prenese ovaj tekst, preko kolege upoznajem Srđana sa kojim lako dogovaram saradnju na obostrano zadovoljstvo. Srđanova boja glasa, dikcija, posvećenost i profesionalizam su doprinele da ova kompozicija zazvuči baš onako kako sam želeo i zamišljao”, rekao je Acart.

Acart trenutno snima album “Homo Ludens” na kome će se naći predhodno objavljene pesme “Oj, vrbo”, “Lament”, “Kona”, “Nuklearni detlić” i “Miholjdan”.

Producent je Petar Rudić iz studija „Destilerija”, a izdavač Kontra.

Foto:


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
33
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
30
Zanimljivo
korisno korisno
26
korisno
okej okej
23
okej
divno divno
20
divno
Predivno Predivno
16
Predivno
Super Super
33
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.