Na Božić u 20 časova na Mozzartovom jutjub kanalu biće emitovana predstava “Balkanski špijun”, a događaj je humanitarnog karaktera; skupljaju se sredstva za glumce.

Za svaki šer tokom prva 24 sata, kompanija Mozzart povećava fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije, a i sami glumci odrekli su se svojih honorara kako bi se prikupilo što više novca.

U ovoj predstavi igraju: Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića, Mima Karadžić kao Đura, Vesna Trivalić tumači lik Danice, Branka Katić lik ćerke Sonje, a Gordan Kičić Petra Markova.

Onlajn probe su uveliko u toku i po njima se vidi da publiku očekuje mnogo smeha i dobre zabave, a čuvene glumce će najavljivati Zoran Kesić.

“Raduje me ovaj projekat, u dobrom sam društvu”, istakla je Branka Katić.

“Svi se po prvi put susrećemo sa ovim formatom predstave, preko zoom aplikacije. Pružićemo publici šansu da zaviri u naš glumački proces, pozivamo ih da budu sa nama dok čitamo kultnu dramu Duška Kovačevića ‘Balkanski špijun’. To je baš lep izazov za sve nas.”

Predstava u produkciji Spotlight-a biće dostupna za gledanje ukupno 48 sati, a kompletna postava poziva sve da šerovanjem tokom prva 24 sata učestvuju u širenju dobre energije, ali i svesti o stanju kulture koja je pogođena epidemijom korona virusa.

“Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna”, zaključila je Branka Katić.

“Ako me se sete – sete, ako me se ne sete – to je bila moja dužnost”, glasi replika iz “Špijuna”. Sada je potrebno da ispunimo našu dužnost i pomognemo kulturi da pregura težak momenat. Dovoljan je samo jedan šer…     

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.