Glumica Dragana Varagić dobitnica je nagrade za najbolju žensku epizodnu ulogu na festivalu Independent Shorts u Los Anđelesu za ulogu tetke u filmu “Kada sam kod kuće” Ivane Todorović.

Film “Kada sam kod kuće” govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa seksualnom traumom iz detinjstva. Kako izgleda Marijin povratak? Kako se porodica nosi sa prećutanom tajnom? Moze li žrtva da oprosti u trenutku kada postaje jaca i moćnija od svog zlostavljača iz detinjstva?

Film je prikazan na Brooklyn Film Festivalu, Autorskom Filmskom Festivalu u Beogradu, galeriji The New York Foundation for the Arts  u Njujorku, osvojio je Best Woman Film nagradu na Independent Spirits Awards in Los Andjelesu, Honorable Mention na South Eastern European Film Festivalu u Los Andjelesu, Best Woman Achivement Award na Balkan New Film Festivalu u  Stokholmu, Future Award na IFFBH festivalu U Parizu, Best Student Film Award na Shorts to the Point u Bukurestu, nagradu za Najbolju Montazu na Martovskom Filmskom Festivalu. 

Zgusnutu dramu u ovom filmu nose glumci: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti a scenario je pisala Melina Pota. Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.