Šesti po redu Međunarodni festival dečje dramske igre „GLUMIJADA” održava se od 11. do 13. juna, u periodu od 11 do 20 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa Udruženjem građana „Moja scena”.

Međunarodni festival Glumijada 2021 predstaviće deset škola glume iz Srbije i regiona, koje pohađaju deca uzrasta od 4 do 19 godina. P

olaznici ovih škola izvešće predstave „Pidžama za šestoro”, „Tri praseta na više načina i sa puno začina”, „Deca Pavlove ulice”, „Mali princ”, „Stilske igre i bonton”, „Devojčica sa šibicama”, „Lepotica i zverka”, „Skrovišta slobodišta”, “Red Hat” i druge. Festival će otvoriti mladi glumac Vladimir Kovačević u petak, 11. juna u 17 časova.

U okviru festivala, pored pozorišnih predstava, održaće se lutkarske, muzičke i literarne radionice za decu, kao i radionice za pedagoge kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije po metodologiji projekta Mlado pozorište u pokretu (Young theatre on the move).

Radionicu kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije vodiće Teodora Munteanu – baletska solistkinja dečje komične opere Bukurešt i baletski pedagog Baletskog studija MLADI UMETNICI pri dečjoj komičnoj operi – Bukurešt, Ivana Tabori Obradović – urednica scenskih programa u Dečjem kulturnom centru Beograd, Dragana Stanisavljević – baletski pedagog Baletskog studija DKCB, glumac i reditelj Pol Leonard Marej i glumica Tijana Kesić Stamenković.

Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih.

Ulaz za predstave je slobodan, kao i za kreativne radionice, s tim što je za učešće u radionicama potrebna prijava preko sajta www.glumijada.com  

Foto: Glumijada


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.