August 11, 2019

Goran Karan ponovo u Beogradu, publika bira 10 pesama koje će izvesti

Foto via: Kombank dvorana

Proslavljeni splitski tenor Goran Karan ponovo nastupa u Kombank dvorani nakon uspešnog beogradskog koncerta decembra 2018. godine.

Novi datum rezervisan za Beograđane je 6. novembar u 20 sati, a za manje od godinu dana ovdašnju publiku će opet zaseniti hitovi čuvenog tenora koji tradicionalno nastupa sa svojim Vagabundo bendom:  “Vagabundo”, “Kad zaspu anđeli”, “Ako to je sve”,  “Gorko more”, “Lipa si lipa”, “Par je božji dar”.

Uoči koncerta na mestu gde je pre 15 godina održao svoj prvi beogradski solo koncert, Karan svoju publiku poziva da izglasa deset pesama, bez kojih, kako kaže, koncert ne može biti održan. U te svrhe otvorena je posebna e -mail adresa: [email protected]

Poštovaoci muzike su pozvani da na priloženu adresu pošalju svoj predlog, samo jedne omiljene pesme koju žele da čuju koncertne večeri, uz kratko objašnjenje zašto baš nju. Kako kaže, da bi ovaj koncert u Kombank Dvorani zaista bio unikatan, odlučili su se da poslušaju i glas publike:

“Jer, lipi moji, vi ste ti ljudi koji su pjesmama koje pjevam udahnuli život svojim poljupcima, vi ste ih izabrali da budu zvučna slika vaših ljubavi. To je meni osobno, najveća nagrada i najljepši dio ovog mog poziva. Hvala vam na povjerenju koje ste mi dali, na tome da budem pjesmom s vama u vašim najintimnijim trenucima. Puštajući moju muziku u vaš život, zaslužili ste mogućnost da izaberete što će se pjevati te večeri u Kombank dvorani. I zato vam, čista srca i dobre volje,otvaramo vrata ovog našeg programa. Evo vam prilike, hrabri moji poštovatelji ljubavi i kolege ljubavnici i ljubavnice, sada vi recite koja je baš ona – vaša pjesma. Vi odlučite bez kojih deset pjesama ovaj koncert ne može! A Vagabundo band i ja ćemo s velikim guštom odsvirati vaših najdražih deset, prema vašim glasovima”.

On naglašava da dobra volja obožavaoca i diskrecija idu zajedno, te da neće spominjati imena, mesta i datume, koji publiku vezuju za njegove pesme:

“Dragi ljudi, vaš doživljaj mojih pjesama je meni kao čovjeku najbitniji dio ove naše duge i dobre veze. To mi pomaže da vas upoznam i da vas bolje razumijem. Ta vaša doživljena čuda čine da bolje pišem i bolje pjevam za vas. Putujući uz svoje pjesme, svakim novim danom svog života s radošću otkrivam da su, iako pjevaju o oijim osjećajima i iskustvima, te pjesme zapravo, puno više od toga. One su moja služba vašoj ljubavi. Zato, neka ta posebna noć u Kombank Dvorani bude prilika za stvaranjem novih dragih uspomena. Vidimo se 6. novembra”,” poručuje Karan.

Foto: Kombank dvorana

Goran Karan je tokom svoje karijere objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

Rođeni Beograđanin je 2019. godine  postao je vlasnik prestižne nagrade Porin za album Glas juga, ali osvojio je i Gran Prix Splitskog festivala sa pesmom “Kuća naše pesme”. Autor muzike i stihova za ovu pesmu je sam Karan, a u pesmi pevaju još i Tedi Spalato i ansambl Sveti Juraj HRM.

Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Kemalom Montenom, Zdenkom Runjićem,  Rajkom Dujmićem i mnogim drugima…

Karan je i tokom ranijih godina svoje karijere bio dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.

Na Pesmi Evrovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mesto sa pesmom “Kad zaspu anđeli”.

Učestvovao je na Festivalu svetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011. Njegova pesma “All the Colours of the Rainbow” izabrana je za tematsku pesmu i središnji događaj festivala.

Goran je uz Nenada Ninčevića autor mjuzikla “Naša bila štorija” koje je  jedinstveno scensko i diskografsko delo.

U stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato, Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

Foto: Kombank dvorana