Tradicija održavanja dečijeg filmskog festivala se nastavlja i ove jeseni, jer najmlađa publika, uvek zanteresovana za kvalitetan kulturni sadržaj to i zahteva. Najpoznatija dečija filmska manifestacija KIDS FEST održaće se 17. put po redu od 18. do 24. oktobra, u bioskopima širom Srbije, a u okviru brižljivo odabranog filmskog programa naći će se i do 18 najkvalitenijih filmskih ostvarenja.

Upečatljivim sloganom “Gradimo novu budućnost” 17. KIDS FEST ide u korak sa vremenom i pokazuje da bilo kakav napredak u svetu ne može da se dešava mimo dece, te velikim delima ovogodišnji dečiji filmski festivala ima za cilj da prikaže poučne filmove sa istinskim porukama.

Svih sedam dana znatiželjna publika moći će da pogleda animirane i igrane filmove, maštovita ostvarenja i 3D avanture snimljene u okviru svetskih produkcija i koprodukcija, te će na programu ovogodišnjeg KIDS FEST-a biti prisutni filmovi kako evropske tako i američke kienmatografije. Veliki broj filmova je sinhronizovan na srpski jezik, a kao i prethodnih godina KIDS FEST je pripremio raznovrstan program koji je namenjen i teen publici (od 12 do 17 godina.)

Domaćin 17. KIDS FEST-a i ove godine biće Kombank dvorana, a u Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopu „Cine Grand Capitol park Rakovica“, dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi „Vilin grad“ i „Cine Grand Delta Planet Niš“. Pored pomenutih revija filmova, 17. KIDS FEST održavaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Publika će celokupan sadržaj festivala moći da pogleda i na onlajn platformi MojOFF za vreme trajanja festivala.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.