Grupa Ab Re objavila je svoj dugoočekivani album “More napeto”.

Nakon dvadesetogodišnjeg angažovanja u raznovrsnim oblicima muziciranja (cirkus, teatar, film, koncert) i stvaranja koje je uglavnom ostalo nezabeleženo stigao je novi album – “More napeto“.

Album je od 19. juna dostupan na svim striming servisima i digitalnim platformama.

Album je snimljen u pančevačkom studiju Krokodil, koji ujedno i izdaje album u saradnji sa izdavačkom kućom Kontra.

Uz intervencije producenta Petra Stevanovića (Ljubičice) i par gostujućih muzičara, naknadno je dosnimljeno tek nekoliko efektnih duvačkih deonica. Ovo izdanje je sjajan primer savremenog studijskog LIVE albuma – sirov i nespeglan, ali surovo iskren.

Izdanje albuma prati video spot za pesmu “Grdobina (Iluzija)” čiju režiju potpisuje Dragan Đorđević, a crtež i animaciju Tijana Knežević.  

Spotom i singlom “Veš mašina”, prethodno je najavljen izlazak albuma. 

Ako se klinom klin izbija, za svakodnevnu napetost preporučujemo AB RE. “More napeto” – album prvenac, nastao pod okolnostima opisanim u naslovu. Napetim i svakodnevnim. Okolnostima u kojima bend živi, radi, svira… Ako vam se ova situacija čini poznatom to je samo zbog toga što ste sa bendom u komšiluku, tu negde u ovom gradu. U ovoj zemlji. U ovom ćošku kontinenta, ili na ovoj planeti.

Šta reći? More napeto! Preslušajte, možda utvrdite da ste i vi član ovog benda. Bend svakako podrazumeva da je tako.

Foto: Mina PavlovićKako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.