Internacionalni sastav Bones in Butter baziran u Beogradu samostalno objavljuje svoj treći singl pod nazivom „Her Cave”.

Her Cave je na lep i filmski način sastavljena pesma koja u sebi sjedinjuje više žanrova da bi stvorila nešto što do sada nismo čuli. Uronićete u jedan svet dream popa i alternativne žestine, u kome se smenjuju saksofonske solaže i atmosferični sintisajzerski zvukovi sa tajanstvenim pratećim vokalima. Steći ćete skoro osećaj da ste zarobljeni u snu sve dok ne shvatite da se zaista nalazite u snu – iz koga ne želite da se probudite.” (muzički portal TheSoundsWontStop)

Idejni pokretač sastava Bones in Butter – Milutin Krašević (autor, glavni vokal, klavijature) odrastao je u Švajcarskoj gde se alternativnom muzikom bavi od 88. godine prošlog veka. Danas živi i radi u Beogradu, a u jeku pandemije upušta se u potragu muzičkih saradnika preko interneta.

Ekipa sa kojom je vremenom ustalio stalnu postavu benda čine poznati beogradski muzičari Luna Škopelja – prateći vokali (Fantom, Natalee, Hatter Matter), Srđan Popov – miks i master (Sergio Lounge, Auto Park, Coucou Abel), Dejan Škopelja – bas gitara (Babe, U Škripcu), Todor Živković – gitara (Quarterbuzz, Bitipatibi) i Feđa Franklin – bubnjevi (Fish in Oil, Sana Garić).

Na njihovom novom singlu gostuju lokalni muzičari Pavle Popov (gitara) i Damjan Kapor (bas gitara), kao i inostrani muzičari Marcelo Effori (bubnjar iz Sao Paola) i Dima Faustov (Saksofonista iz Ukrajine).

„Atmosfera ove nove pesme i video spota sastava Bones in Butter je prelepa. Ovo je psihodelično putovanje u jednu paralelnu stvarnost gde sve postaje moguće. Radi se o crno belom spotu što je pametna odluka jer čini celokupnu atmosferu još dramatičnijom. Još jedna odlična pesma, još  jedan odličan muzički doživljaj.” (Chris Mariotti, Edgar Allan Poets)


Umetnički crno-beli spot za pesmu sniman je u blizini rumunskog grada Arada. Autor videa je višestruko nagrađivani rumunski reditelj Mimi Salajan, a misteriozna zvezda spota je umetnica Roxi Orz. Sastav Bones in Butter ove godine je samostalno objavio singlove Littlewing i Sad Girl koji su zapaženi od strane internacionalnih muzičkih blogova i kritičara. Dosadašnjim materijalom najavljuju svoj debi album Songs for a Sane Societ.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.