Gradska galerija Kulturnog centra GRAD izložbom “Higijena, pročišćavanje” fotografa Srđana Veljovića započinje izlagački program u 2020. godini. Otvaranje izložbe planirano je za ponedeljak, 7. septembar, od 17 do 22h.

“Higijena, pročišćavanje” derivat je višegodišnje fotografske arhive koja se odnosi na beogradski kvart Savamala. Tačnije, odnosi se na potez od mosta Gazela do Savskog pristaništa, koji je poslednjih godina aktuelan zbog megalomanskog projekta “Beograd na vodi”.

Foto: Srđan Veljović

Radovi se bave raznolikim društvenim, kulturalnim praksama, pojedinačnim događajima, kao i izgledom mesta i promenama koje se događaju od 2015. godine

O umetniku

Srđan Veljović (1968) je fotograf i konceptualni dokumentarista. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu. U svojim radovima bavi se problemom identiteta i njegovog uspostavljanja kao polja konstituisanog izvana istražujući mesta prestupa granice koja ga definiše.

Do sada je realizovao brojne projekte. Izlagao je više puta grupno i samostalno u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj , Bosni, Sloveniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Albaniji, Austriji, Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama.

Član je ULUS-a.

Foto: Srđan Veljović

Izložba će biti otvorena do 20. septembra i može se pogledati svakodnevno od 14 do 20h u Gradskoj galeriji.

Foto: Srđan Veljović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.