October 29, 2019

Ida Prester i prvi solo album: “Vrijeme je da pokažem šta mogu sama”

Foto: Aleksa Vitorović

Nakon 15 godina rada u raznim muzičkim projektima (Lollobrigida, MAiKA, Frau Casio), Ida Prester se najzad odlučila na samostalni put.

„Dosta je bilo skrivanja iza raznih imena  i pseudonima, vrijeme je da pokažem što mogu sama. Kud puklo da puklo! Jako se veselim ovom novom početku. U pripremi je album za koji sam napisala svu muziku, tekstove, a i izdaću ga sama, pod svojom etiketom“, kaže Ida.

Foto via Preventer

Ida je uvek bila svestrana i zanimali su je različiti muzički pravci, stoga je i postavila različite muzičke projekte, koji komuniciraju sa različitom publikom. Ali muzika koju sada sluša, kako kaže, je nežnija, suptilnija, što se odrazilo i na muziku koju stvara.

Duhoviti tekstovi su i dalje jedan od njenih aduta, a svaki tekst priča svoju neobičnu priču. 

Prvi singl se zove ”Šansa”, za koju je aranžman i produkciju uradio Voja Aralica. Govori o jednoj fantaziji, neostvarenom potencijalu velike strasti, o uspomenama koje se nisu dogodile.

Pesmu ”Šansa” prati i neobičan, šareni spot snimljen u sportskoj dvorani. Angažovano je 25 plesača i Ida se prvi put okušala u baletskim pokretima.

”Vrlo minimalno, htjela sam više, ali su mi nakon prve probe rekli da samo sjednem na krevet, oni će sve”, kaže Ida kroz smeh.

Ida Prester je za svoj prvi spot okupila žensku ekipu. Rediteljka spota je Maja Uzelac, scenaristkinja Ana Rodić, a koreografiju je radila Dunja Jocić, naša nagrađivana koreografkinja s amsterdamskom adresom.


Intervju sa Idom Prester: Jako mi fali ta era autoironije i humora


Kada uporedi nove pesme sa Lollobrigidom, Ida kaže: ”Lollobrigida je prvenstveno punk band, izrazito brzog ritma. Nakon sat vremena nastupa Lolle, oznojite se kao nakon tri sata kardio treninga u teretani. Uz Lollobrigidu skačete, a uz Idu ćete lagano plesati.”

Foto: Aleksa Vitorović