U okviru rezidencijalnog programa u Zagrebu u saradnji s Liberadnace, Kazalištem Kamenjak i Institutom za umetničku igru koreograf Aleksandar Ilić će u ponedeljak, 27. septembra s početkom u 20 časova na sceni Zagrebačkog plesnog centra premijerno prikazati plesnu predstavu “Igra s mitom”.

Ideja za predstavu je nastala po motivima knjige “Josip i njegova braća” nemačkog nobelovca Tomasa Mana, kao jednim od najvažnijih dela koja govore o emigraciji u doba najveće svetske krize.

U vremenu kada ponovo živimo u izazovima nastalim globalnom pandemijom u plesnoj adaptaciji koreograf Ilić biblijsku priču postavlja u realnost, koristeći savremmena sredstva mitologije, psihologije, filozofije, arheologije, religije, filologje  i biblijske egzegeze.

Po ideji i libretu Teodore Sujić, koreograf Ilić u saradnji s pet igračica ironično se poigrava kroz igru i pokret s mitom.

Predstavu izvode Lara Frgačić, Silvija Musić i Dora Šesto iz Hrvatske, Natalija Trifunović iz Crne Gore i Katarina Ilijašević iz Srbije.

Kostim potpisuju Katarina Radošević Galić i Snežana Arnautović Stjepanović, a adaptaciju muzike Georg Draušnik i Stefan Petrović.

Publika u Beogradu će imati priliku da predstavu pogleda 30. septembra ove godine.

Foto: Ognjen Karabegović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.