Na poziv Nejtana Kotama direktora i koreografa Mannakin Theater and Dance iz San Franciska (SAD) igrači Balkan Dance Projekta učestvuju u filmskoj verziji novogodišnjeg Krcka Oraščića na originalnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, koji će premijerno biti online emitovan tokom božićnih praznika širom sveta, u produkciji ove kompanije.

Krcko Oraščić u koreografiji Aleksandra Ilića a u izvođenju Mojce Majcen, Mione Petrović, Katarine Stojković, Branka Mitrovića, Luke Živkovića, Jakše Filipovca i Nikole Pavlovića dočarava dolazak životinja na novogodišnju zabavu.

U iščekivanju da se umetnici vrate u pozorišta i nastave sa živim nastupima i kontakt sa publikom, umetnički tim Balkan Dance Projekta šalje snažnu poruku da se čuvamo i pridržavamo svih propisanih mera, što je i ideja producenata za koncept izvođenja koreografije obavezne maske, bez kontakata i propisana distanca igrača.

Pored učešća Balkan Dance platfome u filmu učestvuje veliki broj renomiranih koreografa i igrača, a iz Srbije će se predstaviti i kompanija Balet mladih koja će izvesti Valcer cveća na temu ovog prazničnog baleta.

Foto: Belkisa Beka Abdulović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.