Još samo 2 dana ostala su do kraja šeste sezone kampanje „Kultura na DAR“. Do sada je na konkurs prijavljeno 9 filmova i 29 fotografija u juniorskoj kategoriji, a u kategoriji seniora za nagrade se takmiči 6 filmova i 100 fotografija.

Ipak, ostalo je sasvim dovoljno vremena da se kampanji priključe svi zainteresovani da učestvuju u promociji i zaštiti kulturne baštine Srbije.

Milan Simonović, direktor kampanje, još jednom je istakao šta je suština kampanje: „Nama je važno da saznamo nešto novo o mestima, ljudima i događajima u domenu kulture, da sagledamo možda i iste teme, ali iz različitih uglova, da osetimo ljubav prema kulturnoj baštini i uloženi trud. U tom smislu, kvalitet snimka i veštine montiranja su manje bitni, pa su i dva dana koja su pred nama sasvim dovoljna da se načine odlični, a možda čak i pobednički, film ili fotografija.“

Okupljanje žirija najavljeno je za sredinu maja, a svečana dodela nagrada za početak juna. Sve dodatne informacije, uključujući i detaljne propozicije konkursa, možete pronaći na sajtu kampanje kulturanadar.dar.org.rs

Društvo za akademski razvoj je udruženje građana osnovano 2013. godine sa ciljem unapređenja akademskog života i standarda u našoj zemlji. Pored brojnih inicijativa u domenu obrazovanja i kulture, DAR se bavi i kulturnom diplomatijom, promocijom društveno odgovornog poslovanja, borbom protiv korupcije.

Foto: Kultura na DAR


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
33
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
30
Zanimljivo
korisno korisno
26
korisno
okej okej
23
okej
divno divno
20
divno
Predivno Predivno
17
Predivno
Super Super
33
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.