April 30, 2019

Imate još malo vremena da napravite pobednički video ili fotografiju

Foto: Kultura na DAR

Još samo 2 dana ostala su do kraja šeste sezone kampanje „Kultura na DAR“. Do sada je na konkurs prijavljeno 9 filmova i 29 fotografija u juniorskoj kategoriji, a u kategoriji seniora za nagrade se takmiči 6 filmova i 100 fotografija.

Ipak, ostalo je sasvim dovoljno vremena da se kampanji priključe svi zainteresovani da učestvuju u promociji i zaštiti kulturne baštine Srbije.

Milan Simonović, direktor kampanje, još jednom je istakao šta je suština kampanje: „Nama je važno da saznamo nešto novo o mestima, ljudima i događajima u domenu kulture, da sagledamo možda i iste teme, ali iz različitih uglova, da osetimo ljubav prema kulturnoj baštini i uloženi trud. U tom smislu, kvalitet snimka i veštine montiranja su manje bitni, pa su i dva dana koja su pred nama sasvim dovoljna da se načine odlični, a možda čak i pobednički, film ili fotografija.“

Okupljanje žirija najavljeno je za sredinu maja, a svečana dodela nagrada za početak juna. Sve dodatne informacije, uključujući i detaljne propozicije konkursa, možete pronaći na sajtu kampanje kulturanadar.dar.org.rs

Društvo za akademski razvoj je udruženje građana osnovano 2013. godine sa ciljem unapređenja akademskog života i standarda u našoj zemlji. Pored brojnih inicijativa u domenu obrazovanja i kulture, DAR se bavi i kulturnom diplomatijom, promocijom društveno odgovornog poslovanja, borbom protiv korupcije.

Foto: Kultura na DAR