Institut za umetničku igru već je najavio uzbudljivi i razigrani novembar. Prethodne dve nedelje donele su nekoliko premijera i regionalnih gostovanja, a do kraja meseca skrećemo pažnju na još dve značajne premijere plesnih predstava i jedan performans.

U subotu, 20. novembra u 20 časova, u okviru Međunarodnog projekta, Drugi način komunikacije, u Ostavinskoj galeriji, biće izveden performans “Hafetopatija” umetnice Prof. dr Snežane Arnautović Stjepanović.

Posle izuzetno uspešne godine i nekoliko zapaženih premijera, među kojima su svakako plesna predstava Grand Hotel u Madlenianumu i opera Aida na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, Prof. Aleksandar Ilić 22. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad donosi Beogradsku premijeru plesne predstave “Igra s mitom”. Na istoj sceni 24. novembra 2021. u 20 časova premijerno će biti prikazan film “64.74”, master rad autorke Katarine Stojković.

U izvođenju kompanije Balet mladih 27. novembra, takođe u Domu kulture Studentski grad, biće izveden gala koncert u koreografiji Amalie Mindutriu s početkom u 20 časova.

Podsećamo da je Institut za umetničku igru u saradnji s Narodnim pozorištem iz Sarajeva, organizovao  godišnju audiciju za prijem članova u ansambl baleta te kuće.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.