Naša istaknuta pevačica Irena Blagojević snimila je novu pesmu i spot pod nazivom “Milo moje”, kojom najavljuje treći album koji će do kraja godine biti objavljen u izdanju PGP-a. U ovoj pesmi, baš kao i na novom albumu, dominiraju različita stilska interesovanja autorke, pa će publika moći da čuje uplive različitih žanrova – od džeza do etna.

Irena Blagojević autorka je muzike, teksta i aranžmana za novu pesmu, a osim svojim specifičnim vokalnim stilom, novu pesmu obojila je i zvukom flaute. Interesantno je da je Irena na ovoj numeri po prvi put sarađivala sa svojim talentovanim sinom, Reljom Perišićem, koji svira gitare i perkusije. Bas gitaru odsvirao je Miroslav Tovirac, za miks i produkciju bio je zadužen Dušan Duda Bezuha, a posptrodukciju je uradio Uroš Marković.

Kamera i idejno rešenje spota bili su povereni Aleksandru Ivančeviću i Adrijanu Miloševu, dok montažu potpisuje Branislav Godić.

„Verujem da će moj novi album komunicirati sa publikom više nego dva prethodna. Publiku očekuje dosta muzičkih iznenađenja, a kolege koje se pojavljuju kao gosti oplemenili su sve moje ideje. Ipak, najdraže mi je što je i moj sin Relja učestvovao, kao gitarista i perkusionista, po prvi put na maminom albumu“, ističe Irena Blagojević.

Irena Blagojević

Irena Blagojević, čiji zreli vokal prepoznatljivog stila, privlači pažnju publike već godinama, diplomirala je flautu na Fakultetu muzičke umetnosti. Kao kompozitor, aranžer i tekstopisac dokazala se na svoja dva autorska albuma “Jutro bez ljubavi” i “Blistavi grad”.

U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih vokalnih diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, Irena je osvojila ne samo ljubitelje džeza, već i širu publiku. Njen sofisticiran pristup pevanju javnost je zavolela na brojnim klupskim svirkama, ali i velikim koncertnim nastupima u Domu omladine Beograda, Sava Centru, na Kolarcu, te slušajući je na džez festivalima (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, Nišvil…).

Značajan deo vremena posvećuje i pedagoškom radu – već 10 godina vodi svoju školu pevanja, namenjenu mladim i talentovanim muzičarima koji žele da savladaju i usavrše pevanje, kroz individualnu nastavu, koja podrazumeva upoznavanje sa različitim pevačkim stilovima.

Foto: Irena Blagojević


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.