Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma, otvoren je sinoć pod otvorenim nebom u Bajinoj Bašti. Ovaj uzbudljiv festival stavlja akcenat na filmove sa autentičnim i kvalitetnim glumačkim ostvarenjima, kao i na zanimljiv rad reditelja sa glumcima. Ove godine, festival se održava šesti put, od 4. do 7. jula.

Neobičan festival na zapadu Srbije, Bašta fest predstavlja uzbudljiv spoj prirode i filmskog stvaralaštva, a od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički i prateći program na ovu regiju.

Foto: Bašta fest

Prirodno udruživanje entuzijastičnog tima oko organizovanja jednog ovakvog festivala rezultiralo je njegovom autentičnošću i iskrenim gostroprimstvom, a najveći kvalitet Bašta festa sasvim sigurno je njegova nekonvencionalnost i neposrednostu okviru svih programskih celina.

Kako svake godine festival otvori mlado i zapaženo glumačko lice, ove godine je ta uloga pripala Isidori Simijonović, zvezdi serijala “Jutro će promeniti sve” i “Ubice moga oca”. Isidori su se ispred velikog filmskog platna pridružili direktor festivala Jovan Jelisavčić i umetnička direktorka Maja Šuša, koji su se zajedno zahvalili svima koji su omogućili da se festival dogodi. Podršku festivalu svake godine daju i velika glumačka imena, a nakon Dragana Bjelogrlića i Branislava Lečića, ove godine je festival podržao sjajni Nebojša Dugalić.

Isidora Simijonović i Jovan Jelisavčić/ Foto: Bašta fest

Festival je započeo filmskim, takmičarskim programom, a nakon toga publika se preselila u park “Borići” na muzički program za koji je bio zadužen di džej Shoomadisco.

Bašta fest traje do 7. jula, a na njemu će u narednim danima biti prikazano još 17 domaćih i inostranih kratkih igranih filmova. Svečano zatvaranje odigraće se na jezeru Perućac, a film koji zatvara festival jeste debitantsko dugometražno ostvarenje mladog reditelja Raška Miljkovića – „Zlogonje“.

Foto: Bašta fest

Pročitajte još i:

POČINJE 6. BAŠTA FEST – INTERNACIONALNI FESTIVAL KRATKOG IGRANOG FILMA

6. BAŠTA FEST – NASTUPAJU BUČ KESIDI I ŠAJZERBITERLEMON!


 Na zatvaranju će takođe biti dodeljene festivalske nagrade. Svi festivalski programi su besplatni.

Više o festivalu možete naći na našem zvaničnom sajtu www.bastafest.com, a na Instagramu i Fejsbukumožete pratiti svakodnevna dešavanja!

Foto: Bašta fest


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.