Turnir koji je domaćoj publici dobro poznat pod imenom Red Bull Reign, vraća se 2020. godine sa novim imenom: Red Bull Half Court. Dinamični 3×3 turnir koji propagira kulturu uličnog basketa, kulminiraće krajem godine svetskom finalnom završnicom gde će se timovi iz 22 zemlje takmičiti za titulu svetskog šampiona.

Turnir će uskoro najaviti nove partnere i nastaviti da raste globalno, a 2019. godina je dovoljno dobar pokazatelj kakav je uticaj dobre basketaške igre – više od 2.500 takmičara i takmičarki je kroz više od 650 ekipa učestvovalo na Red Bull Reign turniru kroz nacionalne šampionate, kako bi se domogli svetskog finala.

Kanada brani titulu u ženskoj konkurenciji, Estonija u muškoj, a sve detalje i nove informacije možeš pogledati na Instagram nalogu turnira. Na ovoj adresi te čekaju i basketaši Novog Sada, višestruki svetski šampioni u ekipnoj i reprezentativnoj konkurenciji – Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Savić kao ponosni ambasadori Red Bull Half Court turnira.

Pored dobre igre ovaj turnir je poznat i po tome što slavi kulturu uličnog basketa kroz muziku, uličnu modu i umetnost, a domaće ljubitelje dobrog basketa će obradovati i informacija da se nakon godinu dana pauze ovaj popularni 3×3 turnir zvanično vraća u Beograd.

Foto: Red Bull


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.