Srpski reditelj Ivan Ikić osvojio je nagradu “Roberto Roselini” za najboljeg reditelja na 4. Međunarodnom filmskom festivalu “Pritajeni tigar, skriveni zmaj” u kineskom gradu Pinjau.

Nagrada mu je pripala za režiju filma “Oaza” koji je premijerno prikazan i nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu.

“Posebna mi je čast što nagrada nosi ime Roberta Roselinija i što je ove godine na festivalu prikazana retrospektiva jugoslovenskih filmova iz šezdesetih godina koji su izuzetno uticali na mene i moj rad. Marko Miler, umetnički direktor festivala, bio je naš prvi gledalac, tada još uvek, nezavršenog filma i njegova podrška i poziv na festival su bili veliko ohrabrenje da smo na pravom putu”, rekao je Ikić.

Film “Oaza” je upravo u Pinjau imao festivalsku premijeru u Aziji.

Osvojena nagrada podrazumeva i novčani iznos od 10.000 dolara koje će Ikić moći da iskoristi za razvoj svog sledećeg filma.

Istu nagradu u Kini je pre dve godine na ovom festivalu dobio Ognjen Glavonić za film “Teret”.

Foto: Pixabay


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.