Pobednici šeste sezone najpopularnije kampanje za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji dolaze iz Rume, Titela, Orahovca, Dimitrovgrada i Aleksinca, odluka je stručnog žirija i publike.

Stručni žiri u sastavu Adam Crnobrnja, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Dobrosav Bob Živković, Ivan Mančić, Mirjana Varničić, Miroslav Mitić i Snežana Božanić okupio se u prostorijama Doma kulture Studentski grad i izabrao je najbolje radove u svim kategorijama. Ceo proces žiriranja nadgledali su predsednica Upravnog odbora Društva za akademski razvoj Alisa Kockar i direktor kampanje Milan Simonović.

Za najbolji film u kategoriji Juniora izabran jefilm Monoksili, čiji su autori Luka Sučević i Vasilije Arsenović iz Rume, dok je za najbolji film u kategoriji Seniora proglašen film Od babe – devojka, autorke Dragane Kojičić iz Titela.

Titulu najbolje fotografije u kategoriji Juniora ponela je fotografija Sveti Luka, koju je sačinio Vuk Lukić iz Orahovca, dok je najbolja fotografija u kategoriji Seniora Crkva uspenja Presvete Bogorodice, autorke Anite Pejev iz Dimitrovgrada. Na žiriranju je bila izabrana fotografija za koju je naknadno utvrđeno da je već učestvovala na drugom konkursu, što se kosi sa propozicijama. U skladu sa time, organizacioni tim kampanje je doneo odluku o diskvalifikaciji i dodeli nagrade drugoplasiranom radu.

Skoro 10.000 ljudi glasalo je za svoje favorite, a ubedljivo najveći broj glasova poneo je  rad mladog autora iz Aleksinca Jovana Nedeljkovića, pa je tako film Dragoslav Mihajlović Vampir“ poneo titulu najpopularnijeg dela šeste sezone kampanje.

“Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo se i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone, o čemu će više reči biti na Svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 8. juna u Beograd”, saopštio je žiri.

Izvor: Kultura na DAR

Foto: Kultura na DAR


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.