Izložba digitalnih printova “Arhitektonske imaginacije” Mile Gvardiol biće otvorena 19- oktobra u Galeriji Mali likovni salon u Novom Sadu. Zbog pandemije neće biti zvaničnog otvaranja.

Na izložbi će biti prikazano osam digitalnih printova dimenzija 100x66cm.

Samostalna izložba Mile Gvardiol inspirisana je arhitekturom brutalizma i socrealizma Novog Beograda.

Izložba će biti otvorena do 30. oktobra.

Deo teksta iz kataloga – autor Mila Gvardiol

“…U seriji “Arhitektonskeimaginacije” apstrahovala sam novobeogradske zgrade blokova koje su izgrađene u stilu brutalizma i socrealizma. Izbrisala sam im svaki osećaj doživljaja arhitekture, to jest ambijenta u kome neko živi i u kome se ljudi kreću. Poništila sam svaki trag čoveka, a arhitekturu svela na monumentalnu skulpturu… “

Foto: Mila Gvardiol

O umetnici

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Doktorirala 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a.

Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultet za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Izlagala na 28 samostalnih i preko 250 grupnih izlozbi. Učesnica je međunarodnih kolonija i festivala digitalne umetnosti. Nekoliko puta nagrađivana u domenu slikarstva.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.