Izložba “Fearless” umetnika Stefana Kneževića biće otvorena d 20. aprila do 7. maja u Galeriji Doma omladine Beograda.

Izložba ima za cilj da izmesti posmatrača iz svakodnevice u polje „prostora za izolaciju” u kome se ističe lični narativ i uspostavlja u odnosu na čitanje celine sa zida. Prikazom „neustrašivosti”, Knežević insistira na samostalnom sagledavanju koncepta projekta, koji postaje ogledalo u kome posetilac preispituje sopstvene obrasce, koji u određenim segmentima mogu biti psihološki ili sociološki, što dalje rezultira individualnom projekcijom iskustvenih sadržaja unutar galerijskog prostora.

Interaktivni projekat biva skup čitanja teksta na više nivoa, koji se kroz dalju reinterpretaciju tumače po sopstvenom nahođenju. U tom smislu ambijentalnost postavke postaje „prostor za jednog” u kome se vrši svojevrsni dijalog između poruke umetnika i ličnog doživljaja pojedinca.

O umetniku

Stefan Knežević je multidisciplinarni umetnik i dizajner koji istražuje svet vizuelnih komunikacija. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine sa master diplomom iz grafičkog dizajna. Iste godine osnovao je dizajn duo i od tada radi i stvara u saradnji ali i nezavisno u kreativnoj industriji kao kreativni i umetnički direktor na mnogobrojnim projektima.

Do sada je pobeđivao na nekoliko internacionalnih i domaćih dizajn takmičenja, kao što su drugo mesto na Internacionalnom “Young Creative Chevrolet” takmičenju održanom u Los Anđelesu u Americi, prvo mesto na “Internacionalnom danu protiv duvanskog dima”, takmičenju za najbolji poster održanom u Beogradu u Srbiji, kao i drugim. Takođe, do sada je imao i tri samostalne izložbe: “Anatomija Realizma” (2012), “New Layers” (2013) i “I had a dream where I was hugging everyone” (2020).

Foto: Wikipedia/Yerpo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.