Izložba fotografija Tijane Lubure biće svečano otvorena 19. novembra u 18h u Galeriji savremene umetnosti (Narodni muzej u Smederevskoj Palanci).

Početkom 2021. planirano je izlaganje ovih fotografija u Beogradu, a kasnije i u Subotici.

Na izložbi će biti prikazano 30 fotografija koje je Lubura pravila poslednjih 8 godina, i to, između ostalog, u Zemunu, Beogradu, Subotici, Dohi, Solunu i tako dalje.

Izložba je prodajna. Dimenzije fotografija su 35×52.5 cm, digitalni print štampan na foto papiru, kaširan na karton peni sa drvenim ramom na poleđini.

O umetnici

Tijana Lubura je rođena 1984. godine u Sarajevu, a od 1999. živim u Beogradu.

Po struci je inženjer arhitekture i diplomirani inženjer građevinarstva.

Jedna je od osnivača fotografske “Grupe 32” i koordinator izložbi “Čuvari trenutaka”.

Umetničkom fotografijom bavi se od 2003. godine i do sada je učestvovala na više od 80 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, na kojima je dobila više nagrada i priznanja. Sarađuje sa više stok agencija na čijim portalima se nalazi preko 6.000 njenih fotografija.

Foto: Tijana Lubura


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.