Izložba “Honey, I’m home” Luke Cvetkovića biće otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda 1. septembra i trajaće do 18. septembra.

“Honey, I’m home” je prostor za promišljanje o nestanku sigurnosti, ili oduzimanju iste. To je prostor za kontemplaciju o načinima reagovanja i pronalaženje vatrogasaca u nama samima.

Kustos izložbe je Dušan Savić.

Foto: Dušan Savić

O umetniku

Luka Cvetković (1995, Ričmond, Virdžinija) je vizuelni i performans umetnik. Zainteresovan je za položaj publike u procesu stvaranja umetnosti, mogućnosti učešća i načine reakcije na političko, društveno i kulturno stanje. Diplomirao je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Učestvovao je u stvaranju umetničkog kolektiva „Institut za aplauz“ koji je bio fokusiran na širu publiku i umetnost u javnom prostoru.

Foto: Luka Cvetković


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.