Izložba “INTER/AKCIJA 2020.” biće otvorena 3. novembra u Galeriji Doma omladine Beograda, i može se posetiti do 20. novembra.

Inter/Akcija 2020. obeležiće petu godinu održavanja još jednom izložbom, nastalom kao produkt saradnje i komunikacije studenata Fakulteta likovnih umetnosti sa studentima Odeljenja za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu univerziteta u Beogradu.

Zahvaljujući dobro razvijenom kontaktu i dijalogu, misija započeta posetama godišnjoj izložbi studenata FLU, realizovaće se u Galeriji Doma omladine.

Izložba će otkriti nova promišljanja i prikazati rezultate studenata koji su svojim uspešnim radom i zalaganjem odabrani da izlažu na Inter/Akciji.

Ovakva forma izložbe, specifične koprodukcije i različitog tematskog sadržaja, omogućava prikaz razvoja savremene umetničke scene i savremenih tema i tedencija, i čvrste težnje za ispitivanjem granica umetnosti.

Izložbu će pratiti katalog izrađen od strane studenata istorije umetnosti, zasnovan na razgovorima sa mladim autorima dela.

Sa Fakulteta likovnih umetnosti učestvuju:

LAZAR STOJIĆ
ALEKSANDRA MARIĆ
LENA MILOVANOVIĆ
NEBOJŠA YAMASAKI VUKELIĆ
STEFAN LUKIĆ
TEODORA NIKOLIĆ
TEODORA RAKIDŽIĆ
ŽIVANA MIJAILOVIĆ

Sa Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta učestvuju:

JOVANA TRIFULJESKO
LORA MILUTINOVIĆ
MILENA ANTONIJEVIĆ
SOFIJA SIMIĆ
NEVENA BOGOJEVIĆ
BOJANA JOVANOVIĆ
KRISTINA ARMUŠ

Mentori projekta:
doc.dr Biljana Đurđević (Fakultet likovnih umetnosti), prof.dr Olivera Parlić (Fakultet likovnih umetnosti), dr Nataša Kokić (Fakultet likovnih umetnosti), dr Ana Ereš (Filozofski fakultet).

Koordinatorka projekta: Kristina Armuš

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.