Izložba mozaika umetničke grupe “Iskorak” biće otvorena 11. avgusta u galeriji Singidunum (Knez Mihailova).

Ovo je prva zvanična izložba grupe “Iskorak” kao celine.

Počasni gost izložbe biće Aleksandar Pantić, likovni umetnik, master zidnog slikarstva.

O “Iskoraku”

Umetničku grupu “Iskorak” čine Snežana Vujnov, Nataša Jasen Tomić, Milena Bajić Đorić, Mirjana Petričević, Nada Aleksić, Vesna Ristić, Katarina Rogulić i Aleksandar Pantić.

Umetnička grupa ISKORAK je osnovana u junu 2019. godine na inicijativu njenih članica. Ideja za osnivanje grupe se spontano i postepeno razvila kao posledica njihovog zajedničkog rada i saradnje u likovnom stvaralaštvu.

Naziv “Iskorak” je odabran jer simboliše zajedničku težnju članica grupe da svojim stvaralačkim/umetničkim radom, te ličnim životnim stavom, interesovanjima, vrednostima i ponašanjem, učine pozitivan, kvalitativni pomak iz životne svakodnevice, kulturnog ukusa i navika svoga društvenog okruženja.


Zbog aktuelne epidemije virusa korona svečano otvaranje izložbe biće obavljeno ispred galerije Singidunum, na ulici. Svi posetioci moraju nositi maske.

Izložba će biti otvorena do 18. avgusta 2020. godine.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
13
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.