Izložba “Nowhere to be found” Huseina Đulovića biće otvorena od 17. februara do 5. marta u Galeriji Doma omladine Beograda.

“Nikada nismo sami. Privatnost je skupocena, a i takva je danas nemoguća. Jedan od vodećih budućih problema u kojima ćemo svi biti svedoci jeste zaštita sopstvenih podataka. Živimo u svetu u kojem konstantno dajemo svoje podatke sa potpunom saglasnošću ne obazirući se na reprekusije. Svaki odraz u ekranu, svako slovo na tastaturi, svaka odluka pri kupovini, karta na putovanju, konverzacija sa prijateljima, anketa o kučićima, mišljenje o politici, biranje filma na platformama…sve ostaje u algoritmu.” (Husein Đulović, iz predgovora katalogu izložbe)

O umetniku:

Husein Đulović (1994), fotograf iz Novog Pazara. Pored američke književnosti koju završava, aktivno se bavi uličnom fotografijom. Kroz svoj rad beleži i istražuje odnose i živote naselja, gradova, ulica i ljudi. U svojim radovima spaja književnost sa fotografijom često praveći svoj lični putopis emocija i situacija.

Svoje radove je objavljivao u dnevnim novinama, magazinima, fanzinima, onlajn časopisima i stranicama širom Evrope.

Član je BULB – Balkanskog fotografskog kolektiva i sa kolegama vodi Foto Kino Klub u Novom Pazaru. Učestvovao je na raznim festivalima i u organizacijama kao predavač za mlade fotografe koji tek stupaju na scenu.

Foto: Husein Đulović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.