Izložba “Prostor Odraza” umetnice Danijele Matović biće otvorena u ponedeljak, 21. septembra od 17 do 22h u Gradskoj galeriji KC Grad. 

“Prostor Odraza” interaktivna je instalacija koja tokom trajanja izložbe pretvara Gradsku galeriju u efemernu scenu u kojoj posetilac prestaje da biva pasivni posmatrač i postaje inkorporiran u konceptualni sadržaj umetničkog rada. 

Autorka provocira reakciju pojedinca na svoje okruženje, dovodeći ga do suočavanja sa samim sobom sa ciljem da novonastalu atmosferu ispita i postavi u odnos sa kontekstom u kom se rad izlaže.

Uslovljen dramaturgijom posetilac se suočava sa društvenim okolnostima koje su utkane u idejni koncept rada, a specifičan zvučni sadržaj deluju kao intimni monolog u javnom prostoru.

Instalacija je do sada bila izložena u otvorenom prostoru čime je preispitivanje bilo smešteno u drugačiji kontekst, a premeštanje u zatvorenu celinu dobija novu perspektivu dostpunosti pojedinca. 

Ljudska izloženost različitim uticajima u prostornoj organizaciji biva svedena na ograničeni prostor koji je fokusiran na samospoznaju, a takva uobrazilja predstavlja proces prihvatanja sebe i sveta oko.

Izmeštanjem publike iz uobičajenog sagledavanja rada propituje se granica stvaralačke etike, postavljajući pitanje kada smo svesni uloge koju sa sobom nosimo, a kada ona prestaje i postaje iluzija?

Izložba će biti otvorena do 4. oktobra, svakodnevno od 16h do 21h.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.