Peta samostalna izložba apstraktne umetnice Ane Bogdanović pod nazivom „Rascvetavanje/Blossom“ biće prikazana onlajn od 10. maja, a publika će moći da je isprati putem Instagram naloga ove umetnice.

Bogdanovićeva prati samostalan koncept izlaganja, te izložbu čini niz crteža rađenih kombinovanom tehnikom, dok je inspiracija potekla buđenjem proleća.

Kaže da je radove doživela na metafizički način, kroz iskustvo – ekspresiju. Koristeći lavirani tuš, akvarel i liniju crteža, stvorila je armosferu nevidljive i vidljive forme.

„Naslikala sam uljanu sliku velikih formata pod nazivom ‘Drvo života’ odakle dolazi inspiracija prenesena u stvaralački proces izrade crteža. Drvo je simbol života, rađanja, plodnosti, simbol majke prirode za koju sam duboko vezana“, ističe Ana i dodaje:

„U mom stvaralaštvu odnos slike-crteža svodi se na lični doživljaj kako sebe, tako i sveta, stvarajući razigranu atmosferu kroz geometrijske linije koje paraju povšinu rada. Ono što je važno da kažem, a u vezi je sa mojim radovima, je lični osećaj istraživanja obrisa duše kroz crtež“.

Ana Bogdanović iza sebe ima veliki broj grupnih izložbi, dok četiri, za nju veoma posebne, četiri samostalne prikazuju njen život. Izložbe „Intuicija”, „Iskra”, „Apokalipsa” i „Mreže”, nastale su kao rezultat njenih pojedinačnih, emocija, toliko snažnih da vas dodiruju.

Prethodna izložba „Mreže/Nets“, održana prošle godine u Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947”, doživela je veliku posećenost upravo zbog Aninog jedinstvenog izraza i specifičnog doživljaja sveta i prirode.

Ova svojevrsna virtuelna izložba trajno će biti postavljena na Instagram nalogu Ane Bogdanović.

Foto:  Aleksandar Jovanović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
26
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
13
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
33
Predivno
Super Super
16
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.