Vodeći spontani dijalog sa prošlošću i nekim davno prošlim lepim vremenima, Dejan Matić nas izložbom “Dvorišta” vraća u detinjstvo i  u vreme kada smo više  poštovali i cenili prirodu.

Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 1.6. u 19h u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj 12.

Ovaj ciklus slika je nastao u pokušaju da se pobegne od sumorne svakodnevnice i otuđenog sveta koji nas sve više okružuje. Akumulirajući svoju duhovnu energiju i lirsku poetiku, Dejan svojim autentičnim likovnim rukopisom vodi u neki lepši, pitomiji i topliji svet, navodi istoričarka umetnosti, Maja Škaljac-Stanošević.

“Njegovi pejsaži, livade, drveće, kuće i dvorišta nenametljivo uvlače u sebe, stvarajući jedan divan umetnički doživljaj. Smelo eksperimentišući svetlošću i bojama koje su komponovane sa mnogo osećanja u izvanrednim valerima, umetnik postiže fine kolorističke efekte. Emotivan pristup odabiru tema, harmonične kompozicije, tehnika izrade slika (ulje na platnu), bogata skala boja i topla paleta doprinose da ceo opus odiše nežnošću, svežinom i sentimentalnošću”, objašnjava ona.

Izložba će trajati do 9. juna.

Foto: Dejan Matić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
7
Super
Kristina Vuković
Kristina Vuković je diplomirani kulturolog. Slobodno vreme najrađe provodi napolju, okružena prirodom. Voli da pleše, peva, crta, glumi i da se raduje budućnosti.