Izložba slika i asamblaža “Odlomci vremena” Tamare Kusovac i Ivane Martić biće otvorena 3. septembra 2020. u galeriji DivArt (Beograd, Kosančićev venac 3).

Otvaranje izložbe zakazano je on-line, putem društvenih mreža, kako se aktuelna pravila o zabrani okupljanja ne bi narušavala.

Svi radovi nastali su tokom karantina. Ovaj period, umetnice su prihvatile kao veliku vremensku nišu, sklonište lišeno svakodnevnih banalnosti i objektivnih karakteristika, kao mogućnost za pogled u sebe i umetnost. Otuda naziv izložbe odlomci vremena, koje tretiraju na krajnje subjektivan način, kroz čist oblik stvaralčkog procesa.

Tamara Kusovac, Iz ciklusa U zapisu vremena, akrilik, 40×40 cm, 2020.

Akrilik kao slikarsku tehniku koriste jedna i druga.

Kusovac: Neko je novo vreme došlo, nova je inspiracija, pa sam tako i ja – nova.

Tamara otvara nove puteve likovnog izraza kroz apstraktnu sliku sa elementima ekspresivnog poteza, i nadalje jasno organizovane kompozicije i smisla.

Tamara Kusovac, Iz ciklusa U zapisu vremena, akril na platnu, 40×40 cm, 2020.

Martić: Sve je neobično, vreme je čudno, ali je više nego ikada ranije postala vidljiva razlika između viših, vanvremenskih vrednosti, i onih drugih.

Ivana se okreće izradi asamblaža u drvetu sa elementima bareljefa koje takođe tretira akrilikom i u kojima spaja pređašnje slikarsko iskustvo sa iskustvom izrade drvenog nakita.

Pročitajte još i: Ivana Martić: Energiju koju nosite u sebi – publika uvek oseti

Izložba traje do 13. septembra.

Radno vreme galerije: od 12 do 20 h svih dana tokom izložbe.

Foto: Ivana Martić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.