Izložba “Udri ga, kolega!” Miloša Gavrilovića biće otvorena od 15. do 31. decembra 2020. u Galeriji Doma omladine Beograda.

Izložba slika Miloša Gavrilovića “Udri ga, kolega!” predstavlja uvid u divergentan koncept savremenog društva kroz sagledavanje socio-političkih diskursa.

Pozicioniranjem pitanja koja obuhvataju teme nasilja, dominacije, agresije, afekta, sukoba i otpora, umetnik ističe uzajamnost u konfliktnim situacijama koje za cilj imaju prezentaciju sistema moći pojedinca nasuprot ideologizovanih grupa. Kroz sagledavanje napetih scena, izložba se može tumačiti i kao sukob kontrakulturne i kulturne paradigme, koja ukazuje na nemogućnost uspostavljanja društvenih normativa unutar svakodnevnog života.

O umetniku

Miloš Gavrilović je rođen 1993. godine u Užicu. Osnovne akademske i master studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Bosiljke Zirojević Lečić.

Član je SULUV-a (Udruženje likovnih umetnika Vojvodine) i UVUU-a (Udruženje vizuelnih umetnika Užica). Trenutno živi i radi u Novom Sadu.


Radno vreme:

utorak-subota od 12:00 do 17:00;

nedeljom od 12:00 do 17:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Foto: Miloš Gavrilović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.