U okviru petog Međunarodnog FraktalART festivala, 21. avgusta biće otvorena ilzožba „Vera, nada, ljubav“ tri umetnice – Ane Bogdanović, Tatjane Karabašević i Ljiljane Nestorović. Otvaranje je zakazano za 10 sati, u Kući kralja Petra, u Beogradu.

Deo izložbe „Vera“ posvećen radovima umetnice Ane Bogdanović, prikazaće njen doživljaj vere. Vođena upravo svojom verom u čuda koja, samo uz nadu i ljubav čine život vrednim življenja, sve posetioce sprovešće svojom apstraktnom umetnošću kroz delić neposredno doživljene energije, momenta i emocije.

Bavljenje slikarstvom, apstrakcijom i istraživanjem sebe i svog okruženja, do sada je prikazala na samostalnim izložbama „Intuicija”, „Iskra”, „Apokalipsa”, „Mreže” i “Rascvetavanje”, čiji nazivi asociraju na dominantno osećanje koje proživljava u procesu stvaranja.

Počeci bavljenja ovom umetnošću vezuju je za radionice poznatih autora u Njujorku i Beogradu, nakon čega se usavršavala u ateljeu velikog srpskog slikara Miodraga Elezovića Mija.

„Apstraktna umetnost kojom se bavim jeste slobodna ili nepredmetna umetnost koju nesputano istražujem. Samim tim ona za mene znači oslobađanje“, objašnjava Ana.

Kako kaže, u ovom segmentu života daje celu sebe, nadilazeći vremensko – prostorne  dimenzije. Međutim, posebno je interesantna činjenica da uprkos tome što umetnost smatra primarnim pozivom, ona godinama radi u sektoru informacionih tehnologija – diplomirala je na državnom Britanskom Univerzitetu ‘London School of Commerce’.

Spojivši ova dva sveta – poslovni i umetnički, i živeći godinama unazad u žiži kontrasta, ova izložba kao i sve ostale njene, prikazaće obe strane sveta, kombinacijom najrazličitijih likovnih elemenata.

Izložba „Vera, nada, ljubav“, u okviru petog Međunarodnog FraktalART festivala, biće izložena do 28. avgusta kada će se i slikarka Ana Bogdanović obratiti publici, na svečanom zatvaranju.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.