Kulturna stanica Svilara ove nedelje ponudiće posetiocima još uvek neobjavljena dela jednog od najuspešnijih mladih srpskih slikara, Vladimira Lalića u okviru izložbe „Voir à travers moi -You see through me”.

Prvi srpski umetnik koji je dobio prestižnu slikarsku nagradu Francuske akademije, Prix Paul-Louis Weiller, predstaviće se novosadskoj publici 28. oktobra u 18 sati, kada će biti otvorena izložba koja obuhvata seriju njegovih radova na pleksiglasu.

Foto: Vladimir Lalić

Nakon mnogobrojnih izložbi u Parizu, Njujorku, Singapuru, Trstu i Beogradu, u Novom Sadu biće predstavljeni radovi koji su rezultat eksperimentisanja sa novim medijumima i materijalima, ali i sa već prepoznatljivim crtačkim rukopisom.

Poseban novi segment u njegovom stvaralaštvu sačinjavaju i zvučno-vizuelne instalacije, objekti sa led-rasvetom i implementiranim zvučnicima, koji čine ovu izložbu i interaktivnom.

Izložba će biti otvorena do 10. novembra, u okviru saradnje Francuskog instituta u Novom Sadu i Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”.

Foto: Vladimir Lalić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
30
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
26
Zanimljivo
korisno korisno
23
korisno
okej okej
20
okej
divno divno
16
divno
Predivno Predivno
13
Predivno
Super Super
30
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.