Kulturna stanica Svilara ove nedelje ponudiće posetiocima još uvek neobjavljena dela jednog od najuspešnijih mladih srpskih slikara, Vladimira Lalića u okviru izložbe „Voir à travers moi -You see through me”.

Prvi srpski umetnik koji je dobio prestižnu slikarsku nagradu Francuske akademije, Prix Paul-Louis Weiller, predstaviće se novosadskoj publici 28. oktobra u 18 sati, kada će biti otvorena izložba koja obuhvata seriju njegovih radova na pleksiglasu.

Foto: Vladimir Lalić

Nakon mnogobrojnih izložbi u Parizu, Njujorku, Singapuru, Trstu i Beogradu, u Novom Sadu biće predstavljeni radovi koji su rezultat eksperimentisanja sa novim medijumima i materijalima, ali i sa već prepoznatljivim crtačkim rukopisom.

Poseban novi segment u njegovom stvaralaštvu sačinjavaju i zvučno-vizuelne instalacije, objekti sa led-rasvetom i implementiranim zvučnicima, koji čine ovu izložbu i interaktivnom.

Izložba će biti otvorena do 10. novembra, u okviru saradnje Francuskog instituta u Novom Sadu i Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”.

Foto: Vladimir Lalić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.