U okviru FIST vizuelne platforme koju organizuju studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u petak 6. novembra je u Marsh Open Space-u otvorena izložba “Buđenje – san i java”.

Autori izložbe su studenti Katedre kamere sa istog fakulteta: Neda Mojsilović, Jana Anđić, Srđan Mančev, Luka Ivanović, Kosta Aksentić i Veljko Lalović.

Foto: Olga Đurović

Izložba je kroz autorske pristupe preispitivala pitanje – kako sanjamo i kako se budimo? Prema rečima autora “ni san, ni javu ne možemo da posmatramo kao pojmove odvojene od nas samih, jer jedno kreiramo, a drugo percipiramo. Kako mi vidimo svet se ogleda u tome kako vidimo sebe. Svaki san koji polako izlazi na javu daje nam obrise novih realnosti koje ćemo ubrzo zaboraviti i koje su tek početak mnogih koji slede.”

Izložba “Buđenje” kroz seriju diptiha predstavlja spoj ovih svetova prikazan iz vizure šest različitih autora/ki. Svaki diptih je poput tanke granice između realnog i imaginarnog, gde jedno stalno inspiriše drugo i obrnuto.

Produkcijom savremenih umetničkih dela FIST vizuelna platforma želi da obezbedi priliku i prostor mladim autorima za umetničko izražavanje i umrežavanje.

Izložbu je moguće posetiti od ponedeljka, svakog radnog dana od 11 do 16 časova uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i prethodnu najavu putem društvenih mreža Marsh Open Space-a.

Foto: Olga Đurović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.