Dečji kulturni centar Beograd po sedmi put organizuje konkurs za Festival dečjeg video klipa KIDIKEM. Na konkursu mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina, sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima), u trajanju do tri minuta.

Ovogodišnji festival nosi temu IZVAN GRANICA.

“Pripremite se i spakujete za put bez kretanja! Osvojite nepoznate granice, posetite nepoznate zemlje u svojoj mašti, sećanju ili u planovima za budućnost! Izgleda da se ovde postavlja samo jedno pitanje: Šta vas sprečava? Da li su granice vaše mašte ili delovanja neprobojne? Da li ste ih sami postavili i slobodno odlučujete kada ćete ih preći? Zapitajte se ko vam daje dozvolu za putovanje izvan granica i da li su te dozvole ponekad zaista nužne. Naposletku, treba odgovoriti na pitanje: Šta je cilj putovanja izvan granica? Da li je cilj da se postojeće granice postave na nekom drugom mestu ili da se granice potpuno poruše i ostavi prazno polje uma, na kome će isključivo vladati zapovest vaše volje i mašte? Mislite o tome dok putujete izvan granica!”, istakla je Marija Milovanović Lazarevski, urednica festivala KIDIKEM.

Festival KIDIKEM biće održan 5. marta 2022. godine, u Dečjem kulturnom centru Beograd, Takovska 8, a rok za prijavu na konkurs je 1. februar 2022. godine.

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na Youtube kanalu DKCB.

Autore najbolje plasiranih video klipova očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su Gran-pri festivala – ZLATNI KADAR i Najgledaniji video klip na Youtube kanalu DKCB kao i pet Specijalnih priznanja –diploma.

PROPOZICIJE FESTIVALA su na sajtu www.dkcb.rs  

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.