„Zajedničko znanje: Uloga javnih kulturnih institucija u proizvodnji i upravljanju znanjem” je prvi u okviru serije razgovora koji se realizuju kroz saradnju Kulturnog centra Beograda i Platforme za teoriju i praksu društvenih dobara zajedničko.org, u četvrtak 3. juna u 18 sati u Galeriji Artget i putem lajv strima na Fejsbuk stranicama i Jutjub kanalima KCB-a i Platforme zajedničko.org.

Na razgovoru će biti reči o važnosti znanja koje se proizvodi kroz umetnost i kulturu odnosno njegovom svojstvu kao zajedničkom dobru. Ovo svojstvo je zaboravljeno i potisnuto usled pritisaka neoliberalnih reformi u sektoru kulture i načina na koji se, u skladu sa tim, upravlja javnim institucijama kulture.

Učesnice razgovora su: Dr Irena Ristić, rediteljka i psihološkinja, vanredna profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, Dr Vida Knežević, istoričarka umetnosti i novinarka, Kontekst kolektiv, Dr Ana Sladojević, nezavisna kulstoskinja i teoretičarka umetnosti dok je moderatorka Marijana Cvetković ispred platforme zajedničko.org.

Događaj se održava uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, te je broj mesta za publiku u galeriji Artget ograničen. Molimo vas da svoje mesto rezervišete prijavom na e.mejl adresu [email protected]

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.