Violončelista, Nemanja Stanković, objavio je novi album simbolično nazvan “Tragovi”, u izdanju izdavačke kuće Metropolis Music.

Album sadrži osam novih kompozicija čiji su autori neki od najeminentnijih srpskih kompozitora savremene umetničke muzike.

U želji da dâ svojevrstan doprinos srpskoj literaturi za violončelo, Nemanja Stanković je okupio istaknute i cenjene domaće kompozitore, koji su napisali sjajne kompozicije, upravo za ovaj instrument, a koje je Nemanja odsvirao na svom albumu “Tragovi” (Nova srpska muzika za violončelo), koji predstavlja upravo značajan zapis nove srpske muzike za violončelo.

Kompozitorski tim na ovom albumu čini osam autora,( od kojih je čak šest dama): Dragana Jovanović, Anja Đorđević, Nataša Bogojević, Irena Popović, Ivana Stefanović, Milica Ilić, Ognjen Bogdanović i Igor Andrić.

“Ideja je nastala iz moje potrebe kao umetnika da kroz zvuk violončela ostavim trag, kao svedočanstvo sadašnjeg vremena u kome živimo i stvaramo“, kaže Nemanja.

Poseban kuriozitet na albumu predstavljaju dua – kompozicije u kojima su se Stankoviću, kao gošće, pridružile naše cenjene umetnice, pijanistkinja Maja Mihić, violinistkinja Tijana Milošević, kao i violončelistkinja Sandra Belić.

Album je u dostupan od 25. decembra 2020. na svim većim digitalnim platformama, kao i na CD-u, koji možete nabaviti u muzičkoj prodavnici “Metropolis”, u Makedonskoj 21, u Beogradu i na online shop-u www.metropolismusic.rs/shop

Foto: Miša Obradović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.