Udruženje „Hrana sa naših polja“  u subotu, 7. novembra u TC BIG Pančevo u Pančevu organizuje jesenje Dane domaće kuhinje. Sajam će biti održan na otvorenom uz primenu svih epidemioloških mera, od 10 do 20 časova. Ulaz za sve posetioce je slobodan.  

Cilj manifestacije ostao je isti kao i pre pandemije korona virusa – promocija malih poljoprivrednih proizvođača hrane i pića, kao i način da pronađu svoje mesto na tržištu.

Svi koji se uputute na DDK moći će da degustiraju i kupe brojne proizvode po specijalnim cenama koje su za njih pripremili mali proizvođači iz cele Srbije, ali i upoznaju se sa samim stvaraocima hrane i informišu o ponuđenim zdravim namirnicima.

Učestvovaće 20 izlagača, a ljubiteljima domaće hrane biće na raspolaganju meso, sir, zimnica, testenine, kolači, sokovi, med, vino, rakija i ostali domaći proizvodi.

Foto: DDK

I kako je korona ušla u svaki deo života, pa tako i u svakodnevne aktivnosti pa i hobije, malim proizvođačima ni to nije bila prepreka da svoju proizvodnju uspešno završe i dobiju najbolje proizvode koji će se naći na vašim trpezama.

U okviru manifestacije biće održane i dve radionice u periodu od 12 do 16 časova. Proizvođač testenine praviće, kuvaće i deliće posetiocima gotov proizvod na degustaciju. Jedan zemunski restoran predstaviće svoje tradicionalne proizvode i ponudiće gostima sajma da probaju hranu koja nastaje u njihovom restoranu.

Foto: DDK


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.