Na repertoaru Reflektor teatra u septembru biće i predstave „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?” i „Sumnjivo lice”.

Nakon što su predstave „Muškarčine” i „Urednik” otvorile ponovni repertoar, Reflektor teatar nastavlja sezonu „Post-istina je laž” još dvema predstavama.

„Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?”

Predstava „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?”, zakazana za 15. septembar.

Ovaj pozorišni dokumentatac, po scenariju Filipa Grujića i režiji Vojkana Arsića, govori o ekstremizmu, njegovim uzrocima i posledicama.

„Ekstremizam je tema koja nas okružuje, ali i koja se nalazi u nama. U ovoj predstavi preispitujemo stavove i ponašanje društva, ali se i razračunavamo sa sobom i onim što svi nosimo u dubini svog mozga i želuca. Ekstremizam (latinski “ad extrema”) se može odrediti kao nešto što ide do krajnjih granica, isto kao što i naši ekstremiteti predstavljaju završetke na našem telu. Ekstremitetima se završava granica koja pripada nama, a izvan nje se nalazi svet sa novim granicama i ograničenjima, na koje mi često nemamo uticaj, ali vidimo klanicu”, rekao je reditelj Vojkan Arsić.

Sumnjivo lice

Nakon toga, sledi predstava „Sumnjivo lice”, takođe u režiji Vojkana Arsića, zakazana za 20. septembar.

Ova predstava nije rađena samo po čuvenom komadu Branislava Nušića, već i govori o njemu, te preispituje zašto se  „ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo”, ali i postavlja pitanje: „Šta je smešno?”

Ulaznice

Ulaznice za predstave je moguće kupiti na blagajni Reflektor teatra u Dorćol Platz-u, online ili na svim prodajnim mestima Tickets-a.

Takođe, organizatori i organizatorke obaveštavaju sve koji su kupili ulaznice za prethodno (julsko) otkazano izvođenje da ih mogu zameniti ulaznicama za neko septembarsko igranje, kao i da će se predstave održavati na otvorenoj sceni ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Sve informacije o ulaznicama, repertoaru i drugim aktivnostima ove nezavisne omladinske produkcije, možete pronaći na njihovom sajtu i društvenim mrežama.

Foto: Reflektor teatar/Kolaž


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
26
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
14
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
33
Predivno
Super Super
16
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.