Nakon uspešnog prošlogodišnjeg prvog letnjeg izdanja, i ovog leta Art bioskop Kolarac prikazuje filmove na otvorenom! Projekcije na terasi Kolarca počinju 22. juna u 21 sat i to filmom „Još jedna tura“, ovogodišnjim dobitnikom nagrade Oskar za najbolji film van engleskog govornog područja.

Uz poštovanje svih mera kojima se sprečava širenje pandemije korona virusa, Art bioskop Kolarac će svim ljubiteljima sedme umetnosti, počevši od 22. juna prirediti veliko filmsko zadovoljstvo – projekcije na NA TERASI KOLARCA.

Beograđani će svako veče u terminu od 21 čas (jedna projekcija), pod vedrim nebom, moći da uživaju u najkvalitetnijim ostvarenjima koja su obeležila evropsku produkciju proteklih godina. Između ostalih, na programu će biti filmovi sa FEST-a 2021, Festivala autorskog filma 2020, ali I filmovi koje je publika ovog bioskopa rado gledala tokom prethodnih godina.

Narednih večeri publika če moći da uživa i u drugim nagrađivanim naslovima među kojima su debitantski rediteljski film Viga Mortensena „Posrtanje“, pobednik ovogodišnjeg 49. FEST-a film „Oazs“, dobitnik Zlatnog medveda na Berlinalu „Zlo ne postoji“ i mnogi drugi.

Jedna od poslastica za ljubitelje filma je nedelja crno-belih filmova. U okviru ove programske celine biće prikazan i najnoviji film Andreja Končalovskog „Dragi drugovi“ koji je osvojio nagradu BAFTA za najbolji film van engleskog govornog područja. Na programu će biti I korejski film „Tajni agent“ prikazan na FEST-u 2021.

Art Bioskop Kolarac najavljuje i festival žena reditelja koji će biti održan od 16. do 21. avgusta. Program ove smotre će biti uskoro objavljen.

Od 9. septembra Terasa Kolarčeve zadužbine će biti domaćin 14. Beldocs-a, međunarodnog festivala dokumentarnih filmova.

Zbog epidemioloških mera koje su još uvek na snazi, organizatori naglašavaju da je kapacitet ograničen na 30 mesta.

Ulaznice se mogu rezervisati pozivom na broj telefona 064 89 11 323 u periodu 17 do 22 časa. Cena ulaznice je 300 dinara.

U slučaju vremenskih neprilika organizatori zadržavaju pravo premeštanja programa u salu Art bioskopa.

Program i raspored projekcija pogledajte OVDE.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.