Kabare Halo Beograd, po tekstu Mome Kapora, igra se jubilarni, 50. put, 8. decembra u Madlenianumu od 20 časova.

Kabare je priredila Rada Đuričin, koji igra sa Borisom Pingovićem i Vladimirom Rackovićem.

Za ovu predstavu, koja je bazirana na vrcavim crticama o Beogradu i Beograđanima koje je Kapor godinama objavljivao u Politici, a zatim sabrao u tri knjige – 011, Istok-zapad i Halo Beograd traži se karta više.

Rada Đuričin o Momi Kaporu

Momo Kapor i Rada Đuričin su prijatelji još sa studija. Rada priznaje da su decenije druženja sa Kaporom bile čast i privilegija, jer je bio izuzetan drug i saradnik.

“Uživala sam u druženju sa njim. Biti drug sa nekim koga je bog darovao tolikim darovima je privilegija. Bio je čovek koji sjajno piše i sjajno slika, ali pored toga bio je i čovek sa izuzetnim darom za život, za umetnost življenja”, rekla je Rada Đuričin nakon Momine smrti za Blic. 

Momo Kapor, hroničar Beograda, voleo je da ode u neku od lepih beogradskih kafana, jer je Beograd neobično voleo. Mnogo Momiminih tekstova Rada je prilagodila za scenu.

Dramu Kraj vikenda, koju je igrala sa Mišom Janketićem, odigrala više od 500 puta na sceni JDP-a. Sa ovom predstavom obišli su svet, baš kao i sa predstavom 011, za koju je Rada Đuričin napravila scenario na osnovu Mominih priča o Beogradu. Halo Beograd je napravljen u formi kabarea i nalazi se na redovnom repertoaru Male scene Madlenianuma.

Foto via Madlenianum


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.