Nadahnuti svežinom proleća, pozitivnom energijom i nadom u bolja vremena, članovi benda 058 iz Splita okupili su se u Extra Music Studiju te po prvi put snimili službeni singl, pesmu “Glas proljeća”.

Reč je o potpuno live izvedbi, bez klika metronoma, snimanja svakog instrumenta zasebno, uzastopnog ponavljanja pojedinih delova pjesme.

“Nerijetko nakon koncerta nam netko iz publike priđe i pohvali naš nastup. S vremenom sam osvijestio kako je izvedba uživo, zapravo, naš veliki adut. U jednom od razgovora s našim stalnim producentom, Ivanom Cinotijem, rodila se ideja da novu pjesmu snimimo uživo, kao da smo na live nastupu. Obzirom na nemogućnost nastupanja, bend je objeručke prihvatio ideju”, objašnjava Branko Mamut, autor i osnivač benda te dodaje:

“Nadam se da će mnogi, slušajući pjesmu, osjetiti dašak atmosfere s naših nastupa te toplinu i čar koje donosi ovakav način snimanja.”

Stihove i ove pesme benda 058 napisala je Mara Jurčević na muziku Branka Mamuta, dok je live aranžman oblikovao kompletan bend u sastavu: Jelena Bebić (vokal), Goran Grgurev (bubnjevi), Ivica Mihanović (bas), Predrag Lovrinčević (vokal, usna harmonika), Branko Mamut (gitara) i Vice Ercegović (električna gitara).

Kako vizualno dočarati “Glas proljeća” osmislio je profesor likovne kulture i član benda Predrag Lovrinčević, a njegovu viziju u video spotu je kroz svoje crteže artistički prikazao akademski slikar Mladen Vulas, s kojim je bend već uspešno sarađivao na singlu “Prva kava”.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.