AliceinWonderBand – duo koji čine supružnici Ana Vrbaški i Marko Dinjaški izvode za domaću publiku Kiss.

Kiss je komični akustični mjuzikl. Priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškaraca i žena. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama “Smaka”, Princa, “Bitlsa”, tradicionalnih balkanskih pesama kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo sopstvenim telom i glasom.

Prvo igranje predstave u Srbiji biće 31. januara na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu s početkom u 20 i 30 časova.

Nekoliko dana ranije, odnosno 28. januara, predstava gostuje u Hrvatskoj u Kino dvorani POU Samobor. U okviru gostovanja u Hrvatskoj biće održana i radionica telesnih perkusija i pevanja Telo kao instrument u organizaciji Udruge Cirkultura iz Samobora.

Predstava Kiss je premijerno izvedena na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu 2016. godine.

Predstava je odigrana preko 50 puta u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, Bosna).

Marko i Ana su sa predstavom nastupili na festivalima: BELEF, Art Trema Fest, Mauntin mjuzik fest, Milano klaun festival, Festival stranih kultura u Parizu, Barski ljetopis, itd.

Trupa Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom telesnih perkusija (body percussion), u kojoj je telo ritmički instrument. U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, pokretom, cirkusom.

Rediteljka predstave je Višnja Obradović.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.