Izložba “Komad drveta, par boja i još ponešto” Stojana Milanova biće otvorena od 6. do 18. septembra u Maloj galeriji ULUPUDS-a.

Postavku sačinjava četrnaest radova. “Kroz ovu izložbu predstavljam ciklus slika u kojem nastojim da uspostavim i sprovedem principe suzdržavanja od suvišnog, ali na način da to ekonomisanje ne bude na uštrb celovitosti i zaokruženosti slike”, poručuje umetnik i dodaje:

“Koristeći drvo kao podlogu, i poštujuci osobenost materijala, teksturu, godove i čvorove, pridodajem mu ulogu slikarske materije i uključujem ga u likovna rešenja.”

Crtež kao osnova slike na pojedinim mestima ostavljen je vidljivim, skala boja i tonova je sužena, a kao delovi likovnog rukopisa, umereno se pojavljuju materijali koji primarno nisu slikarski (metal, pluta, staklo itd.).

Foto: Promo

                                                                                                  


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
11
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.