Večeras od 20h na Platou Milana Mladenovića nastupa DIVERT, alternativna rok smesa sačinjena od kompaktno upakovanih gitarskih rifova, začinjenih beatova i oštre socijalne reakcije na okolni neukus.

Bend postoji dugi niz godina, nastupao je na preko stotinu koncerata u zemlji i regionu, uključujući i nastupe na većini eminentnih festivala i rok manifestacija.

Do sada su objavili jedan LP „Proper Bliss“ 2011. i EP „Metafizikalija“ sa koga aktuelno promoviše singlove „Vatra“ i „U zmajevom gnezdu“.

U prvoj dekadi svog postojanja bend je nastupao sa ženskim vokalom u frontu, dok od 2016. godine bend nastupa u „osveženoj“ postavi, sa muškim vokalima i sa verbalnim izražavanjem isključivo na maternjem jeziku. Uz ove kadrovske promene bend se muzički pojačao sintom i semplovima, te je zvuk alternativnog-noise-dub-r’n’r-a dobio novu i moderniju komponentu u zvuku.

Muzika grupe DIVERT je dostupna za preslušavanje na svim digitalnim streaming platformama, a free download je omogućen preko zvanične bandcamp stranice benda.

Foto: Ljubiša Jovanović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.