Keni nije mrtav, jedan od koncertno najaktivnijih domaćih bendova, posle prinudne jednogodišnje pauze, nastavlja dalje u svom dobro oprobanom stilu – na bini i ispred publike. Publika će imati priliku da ih čuje u petak, 25. juna od 20 časova na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda.

Tokom pandemije, oglasili su se jednim zvaničnim singlom “Venecijaneri” i live seasonom, a uoči nastupa koji zvanično otvara sezonu koncerata na čuvenom “Zidiću”, spremili su i potpuno novi singl “Samodisciplina”.

“Sve planove oko singlova i albuma smo promenili, iščekujući koncerte. Situacija je takva da konačno možemo da kažemo da će album izaći tokom godine, i da ćemo opet svirati svuda gde je to moguće. Od 18. juna tu je Samodisciplina, u susret prvim koncertima posle više od godinu dana, Izuzetno se radujemo tome!”, poručuju iz benda.

Keni nije mrtav je specifično isprofilisani moderni pank bend, sa raznim pop elementima, pesmama koje ljude pokreću na igru i tekstovima koji opisuju svakodnevnice jedne generacije. Samodisciplina je spoj modernog synth zvuka i energičnog gitarskog zvuka koji Keniji isporučuju sa bine. Njihovi nastupi su spoj raznih uticaja, od elektronike do djenta, upakovani rokenrol, a kroz svoje tekstove vode priče običnog čoveka njihovih godina, sa kojima se može poistovestiti svako ko se nađe ispred bine.

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Foto: Tanja Drobnjak


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.